Mikpritje e tė miturve

Mikpritje e tė miturve

Pratomigranti » Shėrbime emigrantėve » I mirėpritur » Mikpritje e tė miturve
Logo pagine interne
logo pratomigranti.it
icona scelta lingua

Mikpritje e tė miturve

Futja në strukturat e mik-prtijes për të miturit

​Shërbimet socjale mund të ndërhyjnë për të mbrojtur të miturit që ndodhen në situata të rrezikshme ose që nuk përfitojnë  një nivel të përshtashëm kurimi dhe edukimi nga familja. Të miturit strehohen në strukturat e mikpritjes të përzgjedhura nga shërbimet socjale në bazë të moshës  dhe problemeve të tyre (strukura gjysmë-rezidencjale).

Mikpritje përkohshme  e të miturve të vetëm

​Të miturit e huaj që ndodhen në territorin pratez të vetëm ( pa të afërm) mikpriten pranë strukturave të konvencjonuara me shërbimet socjale, më së shumti për 90 dit. Në këtë periudhë asistentët socjal përpiqen të kontaktojnë me familjarët, në Itali ose në vendin e origjinës. Nëse brenda  90 ditësh nuk kontaktohet asjnë familjar, të miturit transferohen dhe mikpritur në struktura të tjera sipas një projekti të personalizuar.

Mikpritje të miturish e menjëhershme dhe e përkohshme

​U drejtohet të miturve që gjenden në situata rreziku të madh, braktisje morale e materiale dhe kanë nevojë të largohen nga familja.

Mikpritja e menjëhershme dhe e përkohshmeështë një ndërhyeje urgjente, me një periudhë të kufizuar në 15 dit gjatë të cilave Shërbimet Socjale do të përzgjedhin një sistemim më të qëndrueshëm për të miturin.

Ku tė shkoj

Shërbimet Shoqërore dhe Shëndetsore - Servizi sociali e sanità
Istanza non pił presente in archivio
pėrditsimi i fundit: martedģ 09 gusht 2016
- Inizio della pagina -
Il progetto Pratomigranti č sviluppato con il CMS ISWEB® di Internet Soluzioni Srl www.internetsoluzioni.it