Si tė kėrkosh ndihmė ekonomiko-shoqėrore nga Komuna

Si tė kėrkosh ndihmė ekonomiko-shoqėrore nga Komuna

Pratomigranti » Shėrbime emigrantėve » Shėrbimet sociale » Si tė kėrkosh ndihmė ekonomiko-shoqėrore nga Komuna
Logo pagine interne
logo pratomigranti.it
icona scelta lingua

Si tė kėrkosh ndihmė ekonomiko-shoqėrore nga Komuna

Çfarë është

 

Me zgjatjen e situatës së emergjencës për shkak të krizës shëndetsore, vazhdon aktiviteti i mbështetjes ekonomiko-shoqërore (aktive që ng amarsi) nga Komuna për qytetarët.

 

Tek shërbimet shoqërore të Komunës janë aktive mënyrat e zakonshme të mbështetjes dhe ndihmës qe, nëpërmjet shërbemeve shoqërore professionale, mund të arrihen nga kush ka nevojë.

Janë parashikuar edhe ndërhyrje të jashtëzakonshe për mbështetje nga shtëpia për personat nuk mund të dalin nga shtëpia për arsye të ndryshme.

 

Ndërkaq janë aktivizuar  Progetto Insieme (Komuna, Fondacioni cassa di risparmio di Prato e Spes Docet) dhe komiteti Pro Emergenza që kanë lejuar të rrisin ndërhyrjet për qytetarët në këtë fazë delikateduke parashikuar edhe buoni spesa në mbështetje te nevojave familjare. Në faqen Progetto Insieme gjen informazione se si të kërkosh mbështetje Shoqatave që janë të përfshira në projekt.

 

Si të kërkoni mbështetje

 

Për të sinjalizuar nevoja dhe vështirësi për ndërhyrje mbështetjejeekonopmiko-shoqërore dhe ushqimoreështë e nevojshme të kontaktoni Shërbimin Shoqëror duke thirrur numrin e gjelbër të Punto Unico d’Accesso (PUA).

 

Numri gjelbër

 

Thirr numrin e gjelbër 800 922 912

Praret: e hënë dhe e martë 9.00-13.00 dhe 15.00-17.00 dhe  e martë, e mërkurë dhe e premte 9.00-13.00

 

Në ditët e hënë dhe e enjte nga ora 9.00 deri 13.00 mund të merrni informazione në gjuhën kineze, dhe të mërkuren në gjuhënn urdu.

 

Përgjigjen asistentët social profesional të Komunës së Pratosdhe Società della Salute Area Pratese.

 

Asistentët social, nëpërmjet bisedave telefonie ose ne prezencë (për momentin vetëm duke fiksuar një takim) verifikojnë situatën e sinjalizuar nëse mund të përfitojnë nga shërbimet e mundëshme.

 

Si të kërkosh ndihmë ekonomiko-shoqërore nga Komuna

Informazione të nevojshme për përdorimine shërbimeve të qytetit Prato (220.21 KB) File con estensione pdf

 

pėrditsimi i fundit: venerdģ 23 prill 2021
- Inizio della pagina -
Il progetto Pratomigranti č sviluppato con il CMS ISWEB® di Internet Soluzioni Srl www.internetsoluzioni.it